He fet un recull d’aquelles qüestions més repetides per vosaltres … Si teniu qualsevol altra qüestió no resposta aquí, CONTACTA’M, estaré encantada de respondre’t!
Quins són els principals avantatges d’una Mare de Dia?

He decidit dedicar-me a això perquè és la meva passió, em dedico professionalment al que m’agrada. A CasAmiga teniu la seguretat de que sóc professional vocacional i, quan t’estimes una cosa, hi fiques tot el cor en fer-ho.

El fet d’acollir a un nombre reduït d’infants te molts avantatges:

 • Fa senzill atendre les veritables necessitats i donar-li una resposta de qualitat
 • Flexibilitat per escollir on i quan deixar el teu fill/a i sentir-te bé amb la decisió
 • Compartir l’espai sempre que vulguis amb el teu infant
 • Proximitat amb els infants i la família
 • I, el més important, tinc temps, espai i ganes d’abraçar, estimar i gaudir del infants
Per què Albatàrrec i no Lleida?

Quan buscava un espai on crear CasAmiga i alhora viure-hi ens va sorgir un gran dubte: Lleida o poble? I és que a Lleida estem més a prop de més famílies, podrieu venir caminant, hi han més recursos educatius i espais on acudir amb els nens (exposicións, música…) però, com veieu, finalment vàrem valorar la importància de l’entorn, del camp, de la foscor a les 18h a l’hivern, del so dels pardals, del gran jardí que aquí tenim per a gaudir…

Fica’t en una balança, va pesar molt més aquest contacte diari amb la natura i realitzar amb els infants de CasAmiga excursions a Lleida quan vulguem acudir a algun acte que allí es realitzi.

El dia a dia, estem enmig del camp i, de forma regular, anem a fer activitats varies a Lleida.

Els desplaçaments fan mandra a vegades però al cap i a la fi, què són deu minuts de cotxe, un parell de cançons?

I jo, com a mare - pare, que rebo de CasAmiga?

La família és molt important en el servei, com a mostra d’això podreu gaudir del nostre sofà en família! En realitat és el sofà de casa, però s’ha convertit en el lloc ideal de descans quan veniu a casa per a compartir les experiències del dia a dia, per parlar dels infants, del què hem fet, de com us ha anat el día, com us sentiu…al cap i a la fi, és un espai d’interacció on forjar l’amistat i allò que ens uneix.

Què feu amb els nens?

La casa és el lloc originari on Maria Montessori es va inspirar per a la creació dels seus materials, i això CasAmiga ho compleix al 100%.

Passar-ho bé!

A part de gaudir de la casa i el jardí, fem activitats regulars a Lleida: anem a la ludoteca, a la biblioteca o a participar en activitats diverses. Si els pares hi esteu d’acord, jo m’encarrego dels desplaçament (sempre utilitzant sistemes de retenció adequats).

Pots llegir més sobre el projecte o visitar el blog amb algunes de les activitats que anem fent.

 

Disposes de formació reglada?

Sí, sóc tècnic superior en educació infantil, he treballat en nombroses escoles bressols (majoritàriament a Lleida) tant públiques com privades, he coordinat diferents grups de joves i estic sempre en continua formació per a poder acompanyar a la infància amb qualitat.

A més, sóc Doula i col·laboro amb Alleta oferint assessorament en lactància. També treballo amb Punt Eco oferint tallers per dinamitzar festes d’aniversari.

Quin horari fas?

 

Com que no hi tinc un horari fixe, si no que m’adapto a les necessitats horaries de les famílies, contacta per saber si tenim un espai reservat per a tu.

Els preus

A CasAmiga pots gaudir de diferents serveis adaptats a cada família, per tant, no es pot oferir un preu fixe. Els preus oscil·len entre els 200 i els 400€.

També ofereixo serveis esporàdics (per hores) si un dia tens una emergència o has d’atendre a una cita amb el fisio i no tens amb qui deixar els teus fills.

No excloem a ningú per motius econòmics, així, si sentiu que voleu realment formar part d’aquest projecte, podeu fer una proposta i segur que arribem a un acord just per ambdós.

Tot i que evidentment hi han unes despeses mínimes a cobrir, no tots els canvis han de ser obligatòriament monetaris.

A vegades algunes famílies paguen una mensualitat més elevada perquè ells així ho han decidit. Aquests “excedents” s’utilitzen per a que altres famílies puguin accedir a CasAmiga.

Si tens cap dubte, contacta’m.

Amb quina edat podem venir i fins quan?

El servei Mare de Dia està adreçat per a infants des dels 0 fins als 6 anys. Per a la resta d’activitats que es fan no hi ha edat delimitada, sino que aquesta variarà segons l’activitat.

Quants infants hi ha?

Acullo entre 3 i 5 infants. Hem de considerar que les edats marquen els ritmes i les necessitats; així puc garantir que reben el servei que ofereixo.
Quan faig altres activitats amb les famílies i infants intento respectar una ratio raonable, tot i que pugui ser superior, ja que sempre depèn de l’activitat a realitzar, de les edats, de quants adults hi han…

Puc quedar-e una estona a CasAmiga? Puc venir a fer una visita?

I tant! CasAmiga és sempre oberta a les famílies. Podeu venir sempre que ho vulgueu i participar de les activitats o gaudir de l’espai pel vostre compte.

Alimentació: Qui, Què, Com i Quan?

Són les famílies les que porten el menjar, perquè sé que a cada casa es consumeixen diferents productes, s’incorporen els aliments a diferents ritmes, quantitats, triturat o sòlid… com que són molts aspectes els que entren en joc en l’alimentació, em vaig decantar per no oferir cuina pròpia, sinó que sigueu vosaltres el que decidiu què voleu a l’hora del menjar.

Intentem entre tots i totes tenir un horari comú de dinar en família, tenint en compte la demanda o els horaris del lactant. Recordar que sempre prima l’infant, així que els horaris poden variar segons el dia, la gana, l’activitat, la son… Per exemple, si el teu fill/a ha passat una mala nit i necessita una migdiadeta abans de dinar, se li oferirà el menjar més tard.

A CasAmiga l’hora del menjar és també un espai d’aprenentatge, on els infants aprenen a autoregular-se i menjar de forma autònoma.

Disposo d’aparells per conservar i per a escalfar el menjar i els coneixements del titol de manipuladora d’aliments per a fer-ho correctament. Plats, coberts i gots en tenim a casa, només us cal dur el vostre tovalló.

La son

Cada edat porta un ritme diferent de son, així que serà cada família i cada infant qui decideixi. Disposem d’un espai tranquil amb matalassos, coixins i mantes on els infants poden acudir a descansar sempre que vulguin; també tenim portanadons, bressol, l’hamaca, tumbona per a estar allà on prefereixin; l’hora de la migdiada vé determinada principalment per l’estat de l’infant.

La Higene

On i com realitzeu el canvi de bolquers, roba, etc?

El nostre lavabo l’hem adaptat als més petits, poden pujar sols al canviador i tenen a l’abast els bolquers, la roba, el sabó, les tovalloles, etc.

Cada família porta:

 • bolquers
 • tovalloletes
 • tovallola de les mans
 • tovallola del canviador
 • pinta
 • raspall de dents
 • pasta de dents
 • crema hidratant
 • tovallons de paper
 • colònia (si es desitja)

Nosaltres garantim que seran els que farem servir per a ell/a.

El sabó de mans d’ús comú que disposen és dels anomenats Zero, a no ser que es presenti alguna al·lèrgia i calgui algun producte especial. Està en format líquid i en pastilla.

L'Espai. És casa vostra?

És casa vostra?

Sí, un dels aspectes que diferencia a la mares de dia és la casa com a espai de continuïtat, d’aquesta manera l’infant reconeix els espais i els elements que també té a casa seva. En ser un espai conegut és un espai segur per a l’infant.

Els espais estan diferenciats, la planta de baix està dedicada i adaptada a CasAmiga per a ser un espai d’ús compartit, i la planta de dalt només és casa nostra.

Quins avantatges té que sigui casa vostra?

Són moltes coses les que podríem ressaltar, però crec que el millor és que preguntem aquelles que més agraden als nostres petits experts, que al cap i a la fi són els que més ho gaudeixen:

La biblioteca la tenim al costat de la llar de foc, on ens assentem a escoltar o llegir els contes al caliu de les seves flames.

El jardí és sempre disponible per gaudir de l’exterior, poden entrar i sortir tant com vulguin. A més tenim la corda fluixa, el llit elàstic, el gronxador, la tirolina, les bicis i motos i la bassa per alimentar els peixos, els gats i les cigonyes que volen majestuosament pel cel.

De dins de casa els hi agrada la caseta/vaixell/castell de fusta, el joc de sal per dibuixar/escriure, el cotxe i el tren de fusta, el matalàs per a saltar, l’arbre musical, la taula de llum…

Nosaltres, com a adults, remarquem que és la cuina de casa on dinem, amb una taula ovalada que ens permet veure’ns mentre mengem; que el lavabo és com el de casa però adaptat amb alçadors, escales, mobles…

I la seguretat de l’espai?

La casa compleix amb els requisits que apareixen a la llei floral de Navarra, l’únic lloc a Espanya on ha estat reglada la feina com a mare de dia i les observacions que es fan des de les diferents associacions de mares de dia.

Tot l’espai està adaptat a la seguretat dels més petits: armaris collats a la paret, endolls protegits, materials adaptats, llar de foc protegida de l’accés dels més petits… a més a més tenim extintors, un pla d’emergència i tres entrades/sortides diferents des d’on sortir en cas d’emergència.