memori olfactiu

Aquesta és una proposta ben senzilla i versàtil.

Es tracta d’un joc d’estimulació olfactiva apta per a totes les edats, ja que es pot variar el grau de dificultat amb el mateix material.

Per a fer-lo només necessitaràs:

· Pots buits de les especies (un nombre parell si el que vols és fer el memori)

· Plantes aromàtiques: farigola, romaní, lavanda, menta… ( millor seques per evitar fongs )

Com ho farem?

1. El primer que hem de fer és escollir quines plantes volem pel nostre joc, trobar-les i recollir-les. En el nostre cas va ser fàcil, tisores en mà, vam recollir les plantes aromàtiques del jardí, que estaven en el seu millor moment.

2. Vam classificar totes les branques que teníem i les vam anar esmicolant (per aconseguir només les fulles) a sobre de paper de cuina per a deixar que s’assequessin. La casa va fer oloreta durant 4 dies.

3. Un cop seques, les vam anar posant en els pots que venen plens d’espècies per cuinar (si no podeu aconseguir plantes aromàtiques, podeu utilitzar els mateixos que venen, si fan suficient olor).

4. Vaig decidir aprofitar i elaborar un memori, posant un gomet al fons del pot marcant les parelles i escrivint el nom del contingut; així, no només juguem a trobar les parelles olorant, sinó que també endevinem quina planta és.

Aquest joc té moltes versions, deixeu volar la imaginació i escolliu la que més us agradi!!

A jugar!!!!!