Equilibri

Hem creat unes xanques que per lo simples que són i el joc que donen, es mereixen un pas a pas al blog!

Zaidaxanques - copia1. Prepara els materials: dues llaunes buides i netes del tamany desitjat (en el nostre cas dos pots grans de tomata triturada), cordill de macramé (pots utilitzar el que et sembli/tinguis més a mà, només cal que sigui minimament resistent), paper adhesiu de colors (busca la convinació de colors que t’agradi; a nosaltres ens va semblar que blanc i vermell donava un toc molt de circ), Trepant (si no en tens, et serà més difícil foradar les llaunes…) Els motlles de galetes en forma d’estrella i el cúter són opcionals, però útils a l’hora de fer els dibuixos i enganxar bé el paper adhesiu a les llaunes.

2. Marca i retalla el paper adhesiu que vols pel fons. Jo ho vaig fer eZaidasam_2941nrotllant el paper a la llauna i retallant per les línies que el mateix paper pota marcades, deixant un marge als dos costats fins a arribar a la línia més propera.

3. enganxa el paper el més recte que puguis. Si enganxes la punta centrada, treus el forro i vas enroscant el pot, queda la mar de bé i sense massa esforç.

4. Retalla eZaidasam_2937ls marges sobrants de paper adhesiu de la llauna. Per a fer-ho, et pot anar molt bé el cúter o bé les tissores obertes utilitzant només una de les parts, si estàn prou afilades.Zaidasam_2945

5. Retalla els dibuixos o formes que vulguis per a les teves xanques i enganxa-les. Per a aquestes, he utilitzats els motlles de galetes per a la forma de les estrelles i he retallat línies d’un quadrat d’ample de color blanc (recordeu que el paper adhesiu per darrere està marcat amb línies verticals i horitzontals).

6. Fes dos forats paral·lels a cada llauna amb el trepant. Passa-hi el cordill (al prendre la mida, si no estàs segur/a, deixa’l llarg,després sempre es pot fer un nus i així serà útil per a diferents edats) i lliga’l per la part de dins de la llauna.